woensdag 19 augustus 2009

Die wintersport ist nicht meer!

Helaas!


Maar wat was het een mooie week! Lekker glijden van de o zo witte suiker die iemand s'avond's voor ons had uitgestrooid over de licht bebostte gebieden.
Phoe! heel lekker.

Alleen verliep dit mooie verhaal niet vlekken loos..
Om maar even te beginnen met de busreis.
We (ik Laurence en Jasper) zouden opstappen in Eindhoven, om presies te zijn Eindhoven airport. Om 10 voor half 9 waren wij aanwezig. Gebracht en wel door vaders liepen we presies gelijk met de aanrijdenen bus naar het parkeer terrein.
Om kwart voor 9 (21.00) zou de bus richting het zuiden gaan. Echter bleek dat er drie personen al twee keer de bus gemist hadden omdat de organisatie (waar wij ook een boekje mee geopend en gedicht hadden) niet de juiste plek van vertrek had opgegeven. Dit resulteerde voor ons in een uurtje vertraging en voor de drie jongens in een flinke taxi rekenin
g.
Goed. Wij onderweg. Natuurlijk hadden we rekening gehouden met vertraging. uitgerekend zou als alles mee zat de rit ongeveer 10 uur moeten duren. Dit pakkte alleen anders, heel anders uit. plakt er maar gerust 3 a bijna 4 uur aanvast!
Mag de pret niet drukken hoor ik je al zeggen.. JA HOOR! 2 uur heel licht slapen is ook niet alles.

Met de dag erop een lichtelijke vermoeidheid.
Maakt niet uit. Eenmaal aangekomen in het Zillertal moest de bus eerste bijna in elk dorp mensen droppen.. DAMN dat kon ook sneller!
Eindbestemming in zicht dachten we! Ja Mayrhofen!
Wij achter reisleidstert aan het hotel in. Bleek dat wij helemaal niet met de Bizztravel(ons vee-vervoer) ontvangst blablablabla meededen. :|
Lekker dan.

Wij met de pappiertjes in de hand eerst maar eens ons verblijf opzoeken.
Zo gezegt zo gedaan. Met tassen al lopend naar de andere kant van Mayrhofen om daar nog verder te lopen naar Laubichl. Na 5 keer langs het appartement te hebben gelopen. En zo dom te zijn om niet even te kijken naar het huis nummer.. (138) hadden we het gevonden.

Een prima appartement voor lui zoals wij.. Netjes en niet oud. Vooral de badkam
er was ik wel over te spreken. Het leek allemaal vrij nieuw. Top voor elkaar dus.
Het uitzicht was ook niet verkeerd! Je kon de Penkenbahn en de Ahornbahn zien. met een stukje van de Finkenberg.










Een mooi plaatje om mee wakker te worden dus.

Toen we dus eenmaal ons hok hadden gevonden moesten we verder speuren
naar....?
Ja natuurlijk de glijplanken! Hééé. Onderhand hadden we al een kaart bemachtigt dus het kon niet meer zo zijn dat we niet wisten waar we ons heen zouden moeten begeven.

Dus.. wij op speurtocht naar de ''Greenroom''.. en jahoor!
Gevindt! Hele aardige lui daar. Die ons netjes hielp
en met de boards en de rest van de gear.
Prima! Nu alleen nog de Liftpassen. Die moesten gehaald orden bij de Ahorn of de Penkenbahn.
Die dag konden we helaas nog niet de piste op omdat onze passen pas zondag de 15de zouden gaan. Maakt niet uit! konden we nog mooi boodschappen doen en rustig eten. En natuurlijk, vroeg naar bed.
Maar daar voor hadden we natuurlijk wel het relaxte avond maal.
Elke avond weer.



''Zoals je misschien wel weet is het niet altijd lang opblijven tijdens de wintersport.. je wordt redelijk moe van een heledag snowboarden(of voor de homo's onderons.. ski'en). ''

Its all good!

Am nachsten tag. Zoals elke ochtend lekker ontbijten.
Daarna richting Kaltenbach mit der Zug!










Maken we dat ook nog eens mee dachten we!
Niet wetende dat we dat die week nog 2 keer gingen doen.
Wat ook super chill was, we konden gratis met de skibus en de trein reizen als je je pasje bij je had en in sommige gevallen ook je Gear aanhad. RELAXT!

Chill aangekomen in Kaltenbach ik de Wakkie Takkie pakken en nick op bliepen! En jahoor meneem stond in de apresski bar... nouja aan de achterkant. Ski's huren voor tante lief. Je kon die jonge al in de verte horen met zijn Backpack met subwoofer ingebouwd en al! Was wel chill natuurlijk op de piste. Het enige nadeel was dat mensen hem niet altijd even lief aankeken. 'Ach shijt aan!' waren zijn weize woorden =). Waar ik het natuulijk helemaal mee eens was.

(even kijken voor een mooie lift foto../
Oke deze foto is van 4 dagen later, maakt niet uit zelfde lift zelfde weer alleen andere muts...)
Oke Nu gaat ik dus een paar fotootjes posten
met sneeuw en mensen er op. Zou je denken he. Nog niet. Komt zo wel. Als je even geduld hebt om dit nog verder te lezen dan kom je er vanzelf wel.




(let aub niet op de data in de foto, camera is kapoet..)


(Jasper die sneeuw eet.. Gebeurde vaak ;)



Oke dat was dus dag 1. Het lijkt natuurlijk allemaal op elkaar. Dus zou ik jullie niet alle 300 fotos laten zien:) Om maar niet de spreken van de 75 filmpjes.

Mountain Clash!
De woensdag was was aangebroken en we hadden het plan te gaan rodelen.
Super vet natuurlijk. Alleen minder vet was de reis er heen. omdat Jasper en ik nog s'ochtend's even snel om 8 uur de piste op wilden gaan, hadden we mooi de bus naar Gerlos gemist in Zell am Ziller. Helaas 2 uur wachten tot de volgende bus :S. Mag de pret niet drukken. Jasper en ik daar aangekomen, zaten Nick en Laurence (Laurence was dus niet mee geweest de piste op s'ochtend's, dus was al naar Nick toegegaan.) al aan het mittagessen. En waren al 2 keer naar beneden geweest op de 7 Km lange baan.

Met z'n alle gingen we na een biertje de rodelbaan weer op! Super vet natuurlijk!
Het ging zo hard dat ik de volgende dag 2 blauwe (plekken)strepen op m'n kont had zitten.
Laurence had bijna zijn benen gebroken op een houten 'hek' net zoals Jasper. Omdat het zo hard ging en je door het remmen natuurlijk allemaal sneeuw in je gezicht krijgt.
Maarr... echt een aanrader als je in de buurt van Gerlos(stein) zit!















Na dit alles zijn we weer richting huis gegaan met de bus en de trein.

Paty Time!
Donderdag was het gewoon een lekker dagje boarden. En s'avond's zijn we maar heeel even de apresskibar in geweest! Wat een mooi feestje hebben we daar met z'n 4re gemaakt! En de Baco's.. lekker goeiekoop! €3,60. Das niks. Dus we hebben van 15.30 tot 22.00 Baco's gedronken en andere zooi.. Maar niks aan de hand hoor s'ochtend's :).



Vrijdag was ons laatste dag dat we wat konden boarden.. Helaas dat wel.
Maar zonder hangover gingen we nog voor de laatste keer de piste op.
Jammer genoeg was het enorm kut weer! Bijna alleen maar mist. Zo zie je natuurlijk nooit de piste. Lekker gevaarlijk! Dus gingen we na een paar uur maar richting de verhuur om onze snowboards in te leveren. Het zat er bijna op.

And away we go!
Jammer de bammer! Maar aan ieder feestje komt een einde. Alleen wij moesten VET lang wachten op de bus! Die ging pas rond 7 uur savonds weg. Hebben we ons de hele dag moeten vermaken met een pingpong tafel en het 'centrum' van Mayrhofen waar je al snel mee klaar bent. Aangezien je daar de hele week al hebt rond gelopen.
Eenmaal in de bus na het laatste gratis avondmaal(Hahah). Zijn we richting Nederland gereden.

Zo eindigde het sprookje van de jongens die op wintersport gingen. Gelukkig is er altijd nog een volgend jaar dat we weer kunnen poederen!
Dus de vakantie word al weer gepland alleen nog even een andere bestemming kiezen... :S
Das niet makkelijk!

Bekijk ook nog even m'n joutroep filmpje! via de volgende link: http://www.dailymotion.com/user/roberto-k/video/xa7jhp_mayrhofen-the-movie_sport


(Ik post dit bericht wel wat aan de late kant, komt omdat ik de video nog niet af had... Lekker optijd dus!)

Geen opmerkingen: